Recept: bananbröd

Här är en recept på bananbröd som blivit väldigt populär hemma hos mig. Efter att jag bakade den för några veckor sen bad mamma mig om receptet, och nu bakar hon bananbröd flera gånger om veckan. 
 
 
 
Ingredienser:
 
3 mogna bananer
 
2,36 dl socker
 
1 ägg
 
0,6 dl smält smör
 
1 tsk bakpulver
 
1 tsk salt 
 
3,54 dl mjöl
 
2-3 dl färska eller frysta blåbär
 
Instruktioner:
 
1. Mosa bananerna 
2. Smält smöret i mikron i 15-13 sekunder
3. Vispa alla ingredienserna (förutom blåbären) till en flytande smet. Om det går använd en elvisp 
eftersom bananen måste mosas väldigt noggrant. 
4. Häll blåbären i den färdigvispade smeten och rör runt blåbären med en sked (tina upp blåbären innan du häller dem i smeten ifall blåbären är frysta)
5. Häll smeten i en bakform och baka i 55-60 min i 165 grader (celcius)
6. Alla ugnar är olika så hur länge något ska bakas är olika beroende på ugn. Stick in en tandpetare i bananbrödet med jämna mellanrum för att se om smeten fastnar på tandpetaren. Om smeten fastnar på tandpetaren betyder det att brödet ännu inte är färdigbakad. När smeten inte fastnar på tandpetaren så är den färdig!
 
Och vips så har du en god bananbröd! Blåbären kan bytas ut mot nötter eller russin.